Снимка БулфотоВ началото на новата седмица регионалният министър Николай Нанков ще представи

...
Снимка БулфотоВ началото на новата седмица регионалният министър Николай Нанков ще представи
Коментари Харесай

17 моста по магистралите в страната са опасни

Снимка Булфото

В началото на новата седмица регионалният министър Николай Нанков ще показа на премиера Бойко Борисов финансов план на нужните средства за ремонт на мостови съоръжения в тежко експлоатационно състояние по автомагистралите и първокласните пътища. Тогава ще бъде подготвен и графикът за осъществяване на ремонтните действия, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), заяви Дарик.

Мостовете и виадуктите по автомагистралите се поддържат в положително експлоатационно положение, прави се планова поддръжка, макар че някои от тях не са ремонтирани от повече от 30 години, разяснява през днешния ден Нанков. Заедно с министър-председателя и ръководителя на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов през вчерашния ден той откри рехабилитирани близо 30 км от пътя Старо Оряхово - Долни Чифлик - Гроздьово - Провадия.
 
Министърът подсети, че през миналата година са направени седем планови ремонта, а през тази се работи по пет уреди. За възстановяване на положението на тези 12 уреди са вложени към 110 млн. лв..

В недобро експлоатационно положение по магистралите обаче остават 17 моста, които ще ремонтираме незабавно, призна Николай Нанков. Според предварителната информация за тях са нужни към 130 млн. лв..

Той увери, че това няма да бъдат палиативни и спешни ограничения и добави, че в България мостовите уреди са се поддържали и ще се поддържат още по-добре.

В момента се ремонтират платната на мостовите уреди на автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна на км 34 и „ Коренишки дол “ на км 37, които са в тежко положение. Денонощно се работи по долното стоене на мостовете. Според графика ремонтът на моста на км 34 би трябвало да завърши напролет, а на Коренишки дол - през октомври - ноември. Работата по останалите ще стартира поетапно, заключи районният министър. Той добави, че следва да се направи проучване и на моста на река Дунав при Русе.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР